Studentský mls
Seznam surovin
- salám měkký 200 gramů
- vejce 2 kusy (vařené natvrdo)
- okurky 2 kusy (sterilované)
- cibule 1 kus
- kečup 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- majonéza 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- pažitka
- olej
Postup přípravy
Salám a vejce nakrájejte na kostičky, okurky na plátky, cibuli nasekejte najemno a vytvořte směs.
Olej, kečup, sójovou omáčku a hořčici chvíli povařte a nechte vychladnout. Pak přidejte ke směsi, přimíchejte majonézu, osolte a opepřete.
Salát vložte do misky, zakryjte fólií a uložte do chladu do druhého dne (nebo i na dva dny). Přizdobte pažitkou a podávejte s chlebem.
Načítám komentáře...