Šunkovo-sýrové řezy
Seznam surovin
- sýr polotvrdý 8 plátků (Eidam)
- šunka 6 plátků (vepřová)
- máslo pomazánkové 200 gramů
- máslo 100 gramů
- pepř (mletý)
- sůl
Paprikové želé :
- paprika 200 gramů ( sterilovaná)
- želatina 10 gramů (plátková)
- cukr 1 lžíce
- koření chilli 1 špetka
Postup přípravy
V misce našleháme změklé máslo, postupně do něj vmícháme pomazánkové máslo a krém podle chuti osolíme a opepříme. Na prkénko natáhneme mikrotenovou fólii a položíme na ní vedle sebe dva plátky eidamu. Potřeme je krémem, položíme na ně dva plátky šunky, opět je potřeme krémem a to vše zopakujeme ještě dvakrát. Na vrch položíme zbylé dva plátky eidamu, celý dortík zabalíme do mikrotenové fólie a necháme ztuhnout v chladu.
Plátky želatiny namočíme do ledové vody a necháme je nabobtnat. Sterilované papriky rozmixujeme, přimícháme chilli s cukrem a směs lehce zahřejeme. Želatinu vymačkáme, vložíme na několik vteřin do mikrovlnné trouby, až se rozpustí, a vmícháme ji do paprikové směsi.
Sýrovo-šunkový dortík vybalíme z fólie a obtočíme ho pruhem alobalu tak, aby byl o 1 cm vyšší, než jsou okraje dortíku. Alobal dokonale přimáčkneme k okrajům, na dortík rozetřeme paprikové želé a necháme opět ztuhnout v chladu. Před podáváním nakrájíme dortík na kostky.
Načítám komentáře...