Šunkový medvídek
Seznam surovin
- chléb toastový 8 plátků (světlý nebo tmavý)
- šunka drůbeží 80 gramů
- sýr krémový 200 gramů (Philadelphia, nebo Buko)
- okurka salátová 1/2 kusu
- ředkvičky 4 kusy
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Okurku opláchneme, osušíme a odkrojíme z ní 12 tenkých koleček. Ředkvičky opláchneme a 2 nakrájíme na kolečka; celkem 12 ks. Zbytek okurky oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vyškrábneme zrníčka a dužinu nastrouháme na hrubém struhadle do misky.
Zbylé dvě ředkvičky nastrouháme najemno, vymáčkneme z nich šťávu a přidáme do misky. Smícháme s okurkami, přidáme 2/3 sýra a promícháme. Vezmeme 3 sklenky, šálky, odlívky nebo kovová vykrajovátka. Na čtyřech plátcích chleba vykrojíme největším vykrajovátkem o průměru
cca 7 cm, co nejblíže dolního rohu chleba kruh. Křížem ve druhém rohu od něj vykrojíme kruh o průměru cca 4 cm a ve zbylých rozích vykrojíme nejmenším vykrajovátkem o průměru 3 - 3,5 cm dva půlměsíčky.
Celé chleby potřeme, pomazánkou a zakryjeme jí šunkou. Pomocí zbylého sýra přilepíme na šunku vykrojené kruhy obličeje, potom na ně kroužky tlamičky a půlměsíčky uší. Nakonec medvídky dozdobíme nalepením plátků okurek a ředkviček.
Poznámka k receptu
Recept se nechá zjednodušit tím, že okurku s ředkvičkami použijeme pouze na dekoraci a místo pomazánky použijeme jen čistý sýr. Pokud budeme připravovat svačinku s delším časovým předstihem, můžeme spodní chléb tence potřít máslem a nebo jej opéct v toasteru a potřít tence olivovým olejem, aby spodní chleby příliš nezvlhly.
Načítám komentáře...