Sýrový krém s jahodami
Seznam surovin
- pečivo 4 kusy (tmavé (dalamánky, celozrnné rohlíky nebo bagetky))
- jahody 250 gramů
- sýr krémový 200 gramů (Lučina, případně měkký tvaroh)
- smetana na šlehání 1/2 decilitru
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl
- olej olivový (Extra Virgin, na potření)
- roketa (na ozdobení)
- hráškové výhonky (na ozdobení)
Postup přípravy
Sýr nebo tvaroh osolíme, opepříme a dobře rozmícháme. Zlehka vmícháme ušlehanou smetanu a krém uložíme do chladničky.
Pečivo rozkrojíme na půlky, potřeme je na řezné straně trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C (zapnuté jen shora) a krátce zapečeme 2 – 3 minuty dozlatova (pečivo musí být nahoře křupavé a zespodu měkké). Jahody očistíme a nakrájíme na plátky.
Připravený sýr naplníme do cukrářského sáčku, nastříkáme ho na horké pečivo a pravidelně prokládáme plátky jahod.
Pečivo rozdělíme na talíře, přidáme oprané a odkapané lístky rokety a výhonky hrášku, doplníme zbylými jahodami, opepříme a ihned podáváme.
Načítám komentáře...