Tempura I
Seznam surovin
Na základ:
- pražma 125 gramů (filet)
- mrkev karotka 10 kusů (baby)
- fazole 10 kusů (10 zelených lusků)
- krevety 10 kusů (předvařených)
- špenát baby 1 hrst
- wasabi křen (k podávání )
- olej arašídový (na smažení)
Těstíčko:
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte těstíčko. Vejce ušlehejte v misce s 1 hrnkem ledové vody a prosátou moukou a jen zlehka vše promíchejte. Nevadí, když ve směsi zůstanou hrudky.
2. Do tohoto těstíčka namáčejte na menší kousky nakrájenou rybu, podélně překrojené baby karotky, fazolky, krevety a lístečky špenátu.
3. Krátce dozlatova smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Podávejte s křenem wasabi (nebo s kvalitní sójovou omáčkou).
Poznámka k receptu
Čtenářka Gita nám napsala: „Na těchto křupavých malých dobrůtkách, které mě naučila moje japonská kamarádka Aiko Taketani, si často a rádi pochutnáváme. A tak se o recept
Načítám komentáře...