Teplé ústřice s okurkou a šampaňským
Seznam surovin
- okurka salátová 80 gramů (bez semen, nakrájené na kostičky)
- sekt 150 mililitrů (suchý)
- cibule šalotka 2 kusy
- ústřice 8 kusů
- smetana na šlehání 3 lžíce
- máslo 1 lžička
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
- kopr 2 snítky (na ozdobu)
Postup přípravy
Nakrájenou okurku osolíme a na 20 minut přikryjeme talířem a zatížíme. Potom ji opláchneme a usušíme.
Šampaňské a šalotky dáme do rendlíku, přivedeme k varu a tekutinu odpaříme až na několik lžic. Šalotky odstraníme.
Ústřice vyloupeme, tekutinu zachytíme a odložíme. Do svařeného sektu vmícháme smetanu a svaříme na pastu. Tekutinu z ústřic přecedíme a přidáme do rendlíku. rozehřejeme a vešleháme máslo. Přidáme ústřice a okurku a zahříváme 1 - 2; minuty, dokud ústřice nezačnou tuhnout.
Schránky ústřic opláchneme a osušíme a rozdělíme do nich ústřice a okurku. Ozdobíme koprem a podáváme.
Načítám komentáře...