Toastíky s cibulí a šalvějovými chipsy
Seznam surovin
- ciabatta 8 plátků (nebo krajíčky dobrého chleba)
- cibule 2 kusy (velká, sladší)
- olej olivový
- sýr s modrou plísní 8 kostek (Gorgonzola, nebo Niva - menší kostičky)
- šalvějové chipsy 1 hrst
Postup přípravy
Krajíčky ciabatty rozkrojíme na půlky a lehce je nasucho opečeme z obou stran na grilu.
Cibule oloupeme, nakrájíme je na celkem 8 silnějších koleček, potřeme je z obou stran olejem a opečeme na středně rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. Pak na každý plátek položíme kousek gorgonzoly a sýr necháme krátce rozpéct.
Grilovaná kolečka cibule rozdělíme na toasty, ozdobíme je šalvějovými chipsy a podáváme je ještě horké.
Poznámka k receptu
Šalvějové chipsy si připravte předem v kuchyni (nebo je můžete udělat i na pánvi postavené na okraji grilu). Na středně rozpálený olivový olej v pánvi naházejte omyté a osušené šalvějové lístky a nechte je opéct dokřupava.
Načítám komentáře...