Toasty se sardinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sardinkám odřízneme hlavičky, podélně je rozřízneme a pomocí pinzety z nich vytáhneme páteř až k ocásku. Sardinky rozevřeme, rozložíme je na podložku, osolíme je, opepříme a potřeme pastou sambal.

Každou zavineme od hlavy směrem k ocásku a spíchneme párátkem. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200° C asi 10 minut.

Rajčata omyjeme, na vrchu je křížem nařízneme a vložíme na 2 minuty do vroucí vody. Ihned je zchladíme v ledové vodě, oloupeme, odstraníme z nich semínka, dužninu nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme 2 lžíce olivového oleje a balzamikový ocet, osolíme, opepříme a promícháme.

Plátky toastového chleba nakrájíme na menší kousky, pokapeme je olivovým olejem a krátce opečeme v troubě zapnuté na gril. Na každý toast dáme lžíci ochucených rajčat, přidáme upečenou sardinku, ozdobíme řeřichou a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...