Toasty se sardinkami
Seznam surovin
- sardinka 12 kusů (větší)
- rajčata 4 kusy (velká)
- chléb toastový 6 plátků
- olej olivový 4 lžíce
- chilli pasta 2 lžíce (sambal)
- ocet Balsamico 1 lžíce
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl mořská
- řeřicha 1 lžíce (na ozdobu)
Postup přípravy
Sardinkám odřízneme hlavičky, podélně je rozřízneme a pomocí pinzety z nich vytáhneme páteř až k ocásku. Sardinky rozevřeme, rozložíme je na podložku, osolíme je, opepříme a potřeme pastou sambal.
Každou zavineme od hlavy směrem k ocásku a spíchneme párátkem. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200° C asi 10 minut.
Rajčata omyjeme, na vrchu je křížem nařízneme a vložíme na 2 minuty do vroucí vody. Ihned je zchladíme v ledové vodě, oloupeme, odstraníme z nich semínka, dužninu nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme 2 lžíce olivového oleje a balzamikový ocet, osolíme, opepříme a promícháme.
Plátky toastového chleba nakrájíme na menší kousky, pokapeme je olivovým olejem a krátce opečeme v troubě zapnuté na gril. Na každý toast dáme lžíci ochucených rajčat, přidáme upečenou sardinku, ozdobíme řeřichou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...