Topinky se žampiony, rajčaty a špenátem
Postup přípravy
1. Nakrájejte rajčata na kostičky, cibuli (bílou a zelenou část použijete zvlášť) a česnek najemno. Houby pokrájejte na plátky. Krajíce chleba přepulte nebo rozkrájejte na čtvrtiny a orestujte je nasucho na plotně, v pánvi nebo v toastovači.
2. V pánvi rozpalte na velkém plameni olej a restujte na něm asi 1 minutu bílé části cibulky. Přidejte česnek a žampiony a restujte tak dlouho, až houby změknou. Přisypte rajčata a špenát a dobře vše promíchejte. Nechte minutu prohřát, odstavte a vmíchejte sýr i zakysanou smetanu. Dochuťte solí a pepřem.
3. Směs servírujte na topinkách, ozdobte zakysanou smetanou a posypte zelenou cibulovou natí.
Poznámka k receptu
Směs nanášejte na topinky až těsně před podáváním, aby nenavlhly.
Načítám komentáře...