Tresčí játra s červenou cibulí
Seznam surovin
- játra 2 konzervy (tresčí)
- cibule červená 2 kusy
- máslo 40 gramů
- brambory 2 kusy
- ocet Balsamico 5 lžic
- cukr 2 lžíce
- olej 5 lžic (z dýňových semen)
Postup přípravy
Tresčí játra vyndejte z konzervy, nechte okapat z oleje a nakrájejte na plátky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka.
Dvě větší brambory vložte do studené osolené vody a nechte vařit. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a velmi pozvolna duste, dokud cibule nezměkne. Přidejte balsamikový ocet a cukr a ještě pět minut poduste. Poté odstavte z plotny.
Až budou brambory hotové, nakrájejte je na půl centimetrové plátky tak, aby se nerozpadly. V pávni rozehřejte olej ze semen dýně a v něm opečte brambory do zlatova. Nakonec je nechte okapat od oleje a servírujte s dušenou cibulí a játry z tresky. Brambory je také možno vložit na 15 minut do trouby.
Načítám komentáře...