Třešňová pralinka
Seznam surovin
- třešně 10 kusů
- šunka drůbeží 150 gramů (plátky)
- pažitka 1 svazek
- sýr 100 gramů
- řepa červená 50 gramů
- pepř černý 1/2 lžičky (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Řepu oloupeme a škrabkou nahoblujeme na tenké plátky. Ty nakrájíme na velmi drobné kostičky. Řepu ponoříme do studené vody a necháme v chladu.
Šunku nakrájíme najemno a smícháme se sýrem. Podle chuti osolíme a opepříme. Třešně opláchneme, osušíme a zbavíme stopek. Šunkovou hmotu rozdělíme na 10 dílů, do každého opatrně zabalíme třešeň a v dlaních zakulatíme.
Z pažitky si dáme stranou 8-10 dlouhých stébel a zbylou nakrájíme najemno a smícháme ji s okapanou červenou řepou. Nakonec špejlí uděláme do zabalených třešní otvor a vsunume odloženou pažitku jako stopku.
Načítám komentáře...