TUŇÁK V SEZAMU S OKURKOVO-KORIANDROVÝM SALÁTEM
Seznam surovin
- tuňák 4 kusy (steak)
- rostlinný olej 3 lžíce
- semínka sezamová (černá a bílá na obalení)
- sůl
Salát:
- okurka salátová 1 kus
- koriandr 1 svazek (čerstvý)
- paprička Jalapeňo
- zázvor (čerstvý 2cm)
- česnek 3 stroužky
- voda (na naředění)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Připravte salát: okurku na mandolíně nebo spiralizéru nakrájejte na dlouhé, tenké špagety. Můžete je také nakrájet na tenká kolečka. Koriandr, jalapeño, zázvor a česnek rozmixujte dohladka. Podle chuti osolte, opepřete a nařeďte vodou tak, aby vznikla tekutá omáčka. Smíchejte ji s okurkou a dejte do lednice vychladit.
2. Steaky osolte, potřete olejem a obalte v sezamu. Grilujte na rozpáleném grilu asi 2–3 minuty z každé strany. Tuňáka můžete jíst buď téměř syrového, maximálně by měl ale zůstat středně propečený. Pokud ho upečete úplně, bude příliš suchý. Hotové steaky nafi lírujte na tenké plátky a podávejte s okurkovo- -koriandrovým salátem.
Poznámka k receptu
Spojení krátce grilovaného tuňáka a sezamu nás nikdy neomrzí. Podávejte ho jako lehký předkrm, naladí vás na celé grilování.
Načítám komentáře...