Tuňákové muffiny
Seznam surovin
- mouka celozrnná 1 hrnek
- cuketa 1 kus (menší)
- tuňák v oleji 1 kus (Calvo)
- vejce 2 kusy
- semínko lněné 1 lžíce
- hořčice plnotučná 1 lžička
- sýr 100 gramů (nastrouhaný)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Všechny ingredience smícháme dohromady a vmícháme sníh z bílku.
2. Vzniklé těsto vkládáme do vymazaných formiček na muffiny. Nakonec posypeme malým množstvím oblíbeného nastrouhaného sýra.
3. Muffiny pečeme dozlatova na 170 °C.
Poznámka k receptu
- Celozrnná mouka je zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Na rozdíl od bílé mouky, která je na tyto živiny chudá. Muffiny jsou ideální svačinkou pro děti, ale i dospělé. Pokud nejsou děti na výraznější chuť celozrnné mouky zvyklé, můžete polovinu mouky nahradit za jemnější celozrnnou grahamovou mouku, kukuřičnou mouku nebo za ovesné vločky.
- Namísto mouky můžete použít i vařenou quinou nebo bulgur.
Načítám komentáře...