Tvarohové taštičky se šunkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- vejce 2 kusy
- olej olivový 2 lžíce
Na náplň:
- tvaroh měkký 250 gramů
- šunka krůtí 120 gramů
- smetana na šlehání 1 lžíce
- bazalka 5 listů
- sůl 1 špetka
Na omáčku:
- hrášek 200 gramů (mražený, nebo čerstvý)
- bylinky 1 svazek (estragon, petržel, tymián, bobkový list)
- máslo 20 gramů
- cibulka jarní 1 kus
- estragon 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- pepř černý 1 lžička (drcený)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Z mouky, vajec a olivového oleje vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na třetiny, každou zabalíme do mikrotenové fólie a necháme asi 30 minut odležet.
V misce rozmícháme tvaroh se smetanou a drobně nakrájenou bazalkou a šunkou a podle chuti osolíme. Každou část odleželého těsta rozválíme na pomoučeném válu na co nejtenčí plát a na polovinu každého plátu si naznačíme čtverce. Do jejich středu dáme lžičku tvarohové náplně, okraje čtverců potřeme po stranách lehce vodou, překryjeme je druhou polovinou každého plátu a okraje k sobě pevně přimáčkneme.
Cibulku opláchneme, necháme odkapat a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme hrášek a nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme, přidáme cukr a krátce orestujeme. Vše zalijeme studenou vodou, přidáme svazeček bylinek, přiklopíme a necháme přijít k varu. Pak pokličku odstraníme a zvolna vaříme asi 15 minut.
Vyndáme svazeček bylinek, omáčku rozmixujeme, podle potřeby přilijeme trochu vody, necháme
přejít varem a vmícháme estragon.
Naplněné pláty těsta nakrájíme na čtverce, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 4 minuty. Vyjmeme je z vody, necháme odkapat a podáváme s teplou omáčkou.
Načítám komentáře...