Tyčinky z tvarohového těsta
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 250 gramů
- tvaroh 250 gramů (měkký)
- vejce (na potření)
- sůl 1 špetka
- semínka sezamová
- paprika sladká
- sýr (nastrouhaný)
- mák
- kmín
Na posypání:
Postup přípravy
1. Z másla, mouky, tvarohu a špetky soli vypracujte hladké těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout. Pracovní plochu poprašte moukou a z těsta vyválejte plát silný asi 3mm. Troubu předehřejte na 190 °C.
2. Ostrým nožem, kráječem na pizzu či rádýlkem nakrájejte tyčinky, podeberte je nožem a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte podle libosti solí, sezamovým semínkem, paprikou, sýrem, mákem či kmínem. Pečte je dorůžova, trvá to asi 15 minut.
Načítám komentáře...