Vejce plněná mletým masem
Postup přípravy
Mleté maso důkladně promícháme s jemně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. Ze směsi utvoříme 20 kuliček, které opatrně vhodíme do dvou litrů vroucí osolené vody,
přiklopíme, přivedeme k varu, ihned vypneme plamen a kuličky necháme 10 minut dojít. Pak je scedíme, necháme zchladnout a potřeme olejem smíchaným s trochou koření na gyros.
Kuličky nasypeme do zapékací misky a v troubě vyhřáté na 220 °C velmi krátce upečeme dozlatova.
Uvařená vejce rozpůlíme, vyjmeme z nich žloutky (použijeme je na žloutkovou omáčku) a do otvorů místo nich vložíme masové kuličky. Ihned podáváme, doplněné pikantními omáčkami různých barev a chutí.
Žloutková omáčka: Vyjmuté žloutky nastrouháme najemno a promícháme s olivovým olejem, octem, hořčicí, špetkou kari, bílým pepřem a případně trochou soli.
Červená chilli omáčka: Půlku červené papriky, 3 chilli papričky a malou cibuli nakrájíme najemno a promícháme se 3 lžícemi kečupu, trochou octa a soli.
Zelená cuketová omáčka: Malou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme najemno nastrouhané 3 stroužky česneku a trochu oleje, osolíme a pikantně ochutíme pepřem a trochou octa. Na závěr můžeme ještě přidat 2 lžíce majonézy.
Načítám komentáře...