Velikonoční snídaně
Seznam surovin
- řeřicha 1 hrst (čerstvá, nakrájená)
- pažitka 1 hrst (nakrájená)
- tvaroh měkký 150 gramů
- smetana na šlehání 80 gramů
- sůl
- vejce 4 kusy (uvařená natvrdo)
- ředkvičky 150 gramů
- kuřecí maso 4 plátky (prsa, tenké plátky)
- olej slunečnicový 2 lžíce
- chléb toastový 8 plátků (světlý)
Postup přípravy
Nakrájenou řeřichu a pažitku promícháme v misce s tvarohem a smetanou a podle chuti osolíme. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky očistíme a nastrouháme na tenké plátky.
Plátky masa opečeme z obou stran v pánvi na oleji (z každé strany 3 - 4 minuty) a osolíme je.
Plátky toastového chleba potřeme ochuceným tvarohem. Na čtyři položíme opečené plátky masa, nakrájená vejce a nakrájené ředkvičky. Zakryjeme je zbylými čtyřmi plátky, lehce přitlačíme k sobě a příčně překrojíme, abychom získali trojúhelníky.
Poznámka k receptu
Tvaroh balený ve vaničce není na pomazánku příliš vhodný. Je totiž dost vodnatý a po smíchání se smetanou by pomazánka byla příliš tekutá.
Hotové sendviče můžete ozdobit podélně rozkrojenými ředkvičkami, na kterých jste ponechali část nati, a několika kolečky vařených vajec.
Načítám komentáře...