Víkendová snídaně
Postup přípravy
Vejce vyjmeme včas z chladničky, aby se ohřála na pokojovou teplotu a nebyla příliš studená. Mezitím opereme listy rokety a necháme je dobře odkapat. V menším hrnci nebo kastrolu zahřejeme vodu k bodu varu, vložíme do ní opatrně vejce a jakmile začne voda znovu vřít, vaříme vejce 3,5 – 4 minuty.
Stůl hezky prostřeme a připravíme na něj čerstvé máslo, sůl a pepř. Uvařená vajíčka vyjmeme lžící z horké vody a vložíme je do kalíšků. Z každého vejce oloupeme polovinu skořápky a vršek seřízneme nebo jen nařízneme tak, aby se objevil krásný žlutý obsah.
Pečivo necháme rozpéct v troubě. Plátky šunky rozložíme na talíře, přidáme listy rokety a připravená vajíčka a ihned podáváme, spolu s košíčkem rozpečeného pečiva.
A samozřejmě nezapomeneme na čerstvou ranní kávu nebo čaj, případně ovocný džus.
Načítám komentáře...