Víkendová snídaně pro každého něco
Seznam surovin
- vaječné omelety 4 porce (z 8 vajec, 100 g pórku, 80 g anglické slaniny, oleje a soli)
- koláč (domácí, nebo borůvková bublanina)
- müsli (s rozinkami a oříšky)
- bageta 4 kusy (malá, čerstvá, obložená šunkou, sýrem a zeleninou)
- jogurt (bílý nebo ovocný)
- mléko
- máslo (nebo rostlinný tuk)
- káva
- čaj
- džus (nejlépe čerstvě vymačkaný, např. z pomerančů)
Postup přípravy
Neprve prostřeme stůl na snídani. Připravíme na něj, co budeme chtít podávat a co nevychladne (jogurt, müsli, džus, mléko, bublaninu nebo jiný doma upečený, případně kupovaný koláč). Bagetky rozkrojíme, potřeme máslem nebo rostlinným tukem a obložíme. Uvaříme čaj a kávu.
Těsně před snídaní připravíme čtyři vaječné omeletky (bude-li u stolu více strávníků, připravíme omeletek více). Čtvrtinu nakrájené slaniny osmahneme na oleji, vmícháme čtvrtinu pórku nakrájeného na nudličky, zalijeme dvěma osolenými rozšlehanými vejci a když okraj začne zlátnout, omeletu obrátíme a dopečeme z druhé strany. Stejným způsobem připravíme další tři omelety a ihned je podáváme.
Načítám komentáře...