Vypečená mistička
Seznam surovin
- slanina anglická 10 plátků (delší libové plátky)
- salát (barevný, z čerstvé zeleniny)
Postup přípravy
Na větší talíř, který je vhodný do mikrovlnné trouby, položíme čtverec papíru na pečení, rozložíme na něj těsně vedle sebe pět plátků slaniny a každý druhý proužek přeložíme na půlku směrem k sobě. Připravíme si dalších pět proužků slaniny a jeden položíme horizontálně na proužky rozložené na papíru. Přeložené proužky vrátíme zpátky přes nový horizontální proužek. Nyní každý lichý proužek přeložíme na půlku směrem k sobě a nahoru položíme další horizontální proužek. Celý postup opakujeme, dokud nespotřebujeme zbylé proužky a nevytvoříme mřížku.
Hotovou slaninovou mřížku vložíme na 10 minut do mikrovlnné trouby zapnuté na poloviční výkon. Pak ji osušíme papírovými utěrkami a vrátíme na dalších 10 minut do mikrovlnné trouby. Pak ji opět osušíme.
Doprostřed mřížky postavíme misku vhodnou do mikrovlnné trouby, i s mřížkou a papírem, na kterém mřížka leží, ji opatrně obrátíme dnem vzhůru, papír odstraníme a mřížku vytvarujeme podle misky. Misku s mřížkou pak vložíme znovu asi na 10 minut do mikrovlnné trouby. Pak ji vyjmeme, mřížku osušíme utěrkami a necháme na misce vychladnout.
Vychladlou slaninovou misku naplníme zeleninovým salátem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Misku nemusíte plnit jen zeleninou. Výborné jsou třeba různé sýry nakrájené na kostičky. Nebo míchaná vajíčka...
Načítám komentáře...