Bedly na másle
Seznam surovin
- bedla 6 kusů (klobouky)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce (na poprášení)
- máslo 3 lžičky (na smažení)
- sůl
- bageta 4 kusy (celozrnná, střední)
- cibulka jarní 4 kusy
- paprika feferonka 2 kusy (nakládaná)
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (nasekaná)
Postup přípravy
Klobouky bedel očistíme, nakrájíme je na osminky, osolíme a poprášíme moukou. Na pánvi rozpustíme kousek másla a nakrájené klobouky bedel na něm opečeme z obou stran dozlatova.
Bagety podélně rozřízneme, posypeme je očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulkou a obložíme opečenými bedlami, které proložíme na plátky nakrájenými feferonkami a nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu
Feferonky a petrželová nať podporují trávení, takže je rozhodně nevynechávejte. Mají v tomto receptu mnohem významnější roli, než jen jako výborný chuťový doplněk.
Načítám komentáře...