Bramborovo-houbové nugetky
Seznam surovin
- brambory 300 gramů (studené, vařené, oloupané)
- houby 150 gramů (čerstvé, směs)
- sýr krémový 50 gramů (Lučina, či Žervé)
- sýr polotvrdý 50 gramů (Eidam 30%)
- mouka pšeničná polohrubá 4 lžíce
- vejce 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pepř 1/2 lžičky (drcený)
- tymián 1 špetka (drcený)
- muškátový květ 1 špetka
- sůl
- vejce 2 kusy (na obalení)
- strouhanka 100 gramů (na obalení)
Na brokolicové pesto:
- brokolice 120 gramů (vařená, vychladlá)
- bazalka 3 lžíce (nakrájená)
- olej olivový 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- mandle 1 lžíce (plátky)
- sýr Parmezán 1 lžíce (Parmezán nastrouhaný)
- sůl
Postup přípravy
Na oleji orestujeme očištěné a nakrájené houby s jemně nakrájeným česnekem a kořením. Mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny, a směs necháme vychladnout.
V míse smícháme lučinu s vejcem, přidáme vychladlé houby, nastrouhané vařené brambory a nastrouhaný sýr, posypeme moukou, osolíme a opatrně promícháme.
Z připraveného těsta utvoříme váleček silný asi jako palec a nakrájíme ho na špalíčky dlouhé asi 3 - 4 cm. Opatrně je, položené na vidličce, ponoříme do rozšlehaných vajec, obalíme ve strouhance, lehce zploštíme a usmažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Necháme je odkapat na savém ubrousku a podáváme s brokolicovým pestem, které připravíme rozmixováním všech přísad na hladkou kašovitou omáčku. Vynikajícím doplňkem je také zakysaná smetana.
Načítám komentáře...