Košíčky s houbovým krémem
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- kmín
- pepř černý (mletý )
- sůl
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání formy, nebo plechu)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu, nebo formy)
- hrách (sušený, do formiček)
Na krém:
- houby nakládané 300 gramů (scezené )
- cibule 1 kus (velká)
- máslo 50 gramů
- smetana 2 decilitry
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrojíme z něj kolečka a vyložíme jimi vymazané a vysypané formičky na košíčky. Na dno košíčků nasypeme suchý hrách (aby se těsto během pečení nezvedalo), košíčky rozložíme na plech a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180°C.
Mezitím na rozehřátém másle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme houby nakrájené na kostičky (menší necháme v celku) a necháme vydusit všechnu vodu. Pak houby zaprášíme moukou, krátce ji za stálého míchání osmahneme, přilijeme smetanu a povaříme do zhoustnutí.
Krém dochutíme solí, pepřem a kmínem, ještě teplý ho rozdělíme do upečených košíčků a ihned podáváme jako netradiční a chutnou večeři nebo předkrm.
Načítám komentáře...