Kotrč smažený v těstíčku
Seznam surovin
- kotrč 1 kus (větší trs (kadeřavý))
- mléko 500 mililitrů
- sýr Parmezán 40 gramů
- vejce 2 kusy
- mouka 4 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej slunečnicový 8 lžic
- sůl
Postup přípravy
Mouku, sůl, mléko a vejce míchejte, dokud nezískáte hustší těsto, a nechte 30 minut odležet v lednici. Kotrč očistěte, omyjte a natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky.
Těsto po vyjmutí z lednice pořádně promíchejte a přidejte nastrouhaný parmazán, nakrájenou houbu, nasekanou petrželku a zlehka promíchejte. V pánvi rozpalte olej a lžící do něj vkládejte těsto - rozteče se na menší placičky. Osmažte je z obou stran dozlatova a ihned podávejte.
Načítám komentáře...