Marinované houbičky
Seznam surovin
- olej olivový 2 lžíce
- houby 3 balíčky (japonské)
- ocet rýžový 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- paprika chilli 1 kus (červená)
- bylinky 2 lžíce (bazalky a koriandru nasekané)
- sůl
Postup přípravy
1. Na rozehřátém oleji osmažte za stálého promíchávání očištěné houby, až se z nich odpaří všechna tekutina.
2. Pánev odstraňte z ohně a přidejte ocet, sójovou omáčku, pokrájenou chilli papričku i bylinky. Promíchejte a podle chuti osolte.
3. Podávejte jako chuťovku nebo jako doplněk k masitým jídlům. Marinované houby můžete také uložit ve skleničkách do chladu, kde vydrží asi týden.
Poznámka k receptu
Příjemná chuťovka k masu, kterou můžete podávat i s nudlemi jako jednoduché jídlo.
Načítám komentáře...