Ragú z lesních hub s polentou
Seznam surovin
Ragú:
- houby 600 gramů
- kapusta 110 gramů
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 1 stroužek
- ocet Balsamico 1 lžíce
- tymián 1 lžíce (sušený)
- rozmarýn 1 lžíce (čerstvý)
- máslo 2 lžíce
- sůl
- pepř
Polenta:
- polenta 3/4 hrnku
- mléko 1,5 hrnku
- máslo 1 lžíce
- sýr Parmezán 1/4 hrnku (+ k podávání)
- sůl mořská 1/4 lžičky
- voda 2 hrnky
Postup přípravy
1. V pánvi smíchejte 2 hrnky vody, mléko a sůl. Přiveďte k varu a pomalu zašlehejte polentu. Snižte teplotu a za občasného míchání vařte 20 minut, dokud není polenta krémová. Stáhněte z plotny a vmíchejte máslo a najemno nastrouhaný parmazán.
2. Zatímco se polenta vaří, rozehřejte na pánvi máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Přidejte nakrájené houby, balsamikový ocet, tymián, nasekaný rozmarýn a vařte asi 5 - 10 minut, dokud směs nezhnědne. Osolte a opepřete, vmíchejte kapustu a stáhněte z plotny. Rozdělte polentu na talíře, přidejte ragú a ihned podávejte ozdobené parmazánem.
Načítám komentáře...