Rozpeky s houbovou omáčkou

Seznam surovin

Rozpeky :

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejdříve si připravte kvásek z droždí, trochy cukru a mléka. V míse promíchejte žloutky a zbylé mléko.

2. Do zadělávací mísy vsypte mouku se solí, přidejte vzešlý kvásek, máslo, rozmíchané žloutky s mlékem. Vypracujte těsto a nechte ho kynout. Troubu předehřejte na 180 °C.

3. Z vykynutého těsta vyvořte 12 bochánků. Trochu je zploštěte, rozložte na plech s pečicím papírem a zakryté utěrkou nechte ještě chvíli kynout. Pak je potřete rozpuštěným sádlem a pečte asi 40 minut.

4. Na omáčku osmažte na tuku nadrobno nakrájenou cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte na kousky pokrájené houby, poduste je doměkka a zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody. Na závěr vmíchejte smetanu, osolte a opepřete.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...