Toasty s houbovým kaviárem
Seznam surovin
- chléb toastový 1 balení
- cibule 2 kusy
- houby sušené 50 gramů
- šťáva citronová (podle chuti)
- česnek 3 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- salát kadeřavý
Postup přípravy
Sušené houby namočíme do studené vody a necháme je nabobtnat. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme ji na rozpáleném oleji.
Houby slijeme, přidáme je k cibulce a společně dusíme, až se všechna voda odpaří a houby jsou měkké. Směs necháme vychladnout, pak ji umeleme nebo rozmixujeme v mixéru a dochutíme pepřem, solí, rozetřeným česnekem a citronovou šťávou.
Z plátků toastového chleba vykrojíme formičkami na cukroví větší kolečka, která opečeme nasucho v troubě, rozdělíme na ně houbovou směs, každý toast ozdobíme lístky kadeřavého salátu a ihned podáváme.
Načítám komentáře...