Topinky se smrži
Seznam surovin
- veka 1 kus
- vejce 8 kusů
- smrž 150 gramů (čerstvé, menší)
- máslo 150 gramů
- cibulka jarní 2 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Veku nakrájíme na plátky, potřeme je máslem, rozložíme je na plech a rozpečeme je v troubě vyhřáté na 200°C.
Cibulky nakrájíme najemno a opečeme je na zbylém másle (část natí si necháme stranou). Přidáme očištěné smrže a společně vše opečeme.
Pak smrže vyjmeme, do pánve nalijeme rozšlehaná vejce, osolíme je, opepříme a za stálého míchání je necháme zhoustnout. Vaječnou směs rozdělíme na horké rozpečené plátky veky, ozdobíme je opečenými smrži, posypeme nakrájenou cibulovou natí a ihned podáváme.
Načítám komentáře...