Velikonoční bábovičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Žampiony nakrájejte na plátky. v pánvi rozpalte 2 lžíce másla a houby na něm lehce poduste. Zbylé máslo rozpusťte a nechte chvilku zchladnout. Žloutky oddělte od bílků a bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. kopřivy nebo špenát nasekejte, spařte vroucí vodou a nechte okapat.

2. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte je do mísy a zalijte mlékem. přidejte rozpuštěné máslo, žloutky a promíchejte. přidejte kopřivy, rozmraženou zeleninu, žampiony, muškátový oříšek, ořechy a vše důkladně promíchejte, ideálně rukama, aby se směs dokonale spojila. nakonec jemně vmíchejte sníh.

3. Formičky vymažte máslem a vysypte strouhankou. pokud máte nějaké s nepřilnavým povrchem, stačí je lehce vymazat olejem. Naplňte je nádivkou, měla by sahat asi 0,5 centimetru pod okraj, protože při pečení nabude. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 35–40 minut, dokud nezezlátnou. Původně byla nádivka bez pečiva. Z mléka a krupice se svařila hustá nesladká kaše, do vychladlé se zamíchala vejce, maso (často kůzlečí), bylinky a upekla se na plechu jako svítek.

Poznámka k receptu

Perfektní nádivka pro ty, kdo i v klasických jídlech hledají nové chutě a postupy. Vyzkoušejte skvělé bábovičky s houbami, které jsou uvnitř díky pestré směsi zeleniny krásně barevné.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...