Žampiony plněné provensálskou zeleninou
Seznam surovin
- žampiony 80 gramů
- cuketa 15 gramů
- paprika 15 gramů
- cibule 15 gramů
- sýr s modrou plísní 15 gramů (Gorgonzola, nebo Niva)
- rozmarýn
Na dip:
- kapary 5 gramů
- majonéza 1 lžíce
- jogurt bílý 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180°C, mezitím nadrobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 min. Nakonec přidáme najemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.
Orestovanou zeleninou naplníme všechny hlavičky žampiónů a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 3 minuty, potom přidáme navrch gorgonzolu a pečeme do roztavení sýra cca 5 min.
Dip si připravíme, když najemno nakrájené kapary smícháme s majonézou, jogurtem a dochutíme solí a pepřem.
Načítám komentáře...