Žampiony s vinnou klobásou
Seznam surovin
- žampiony 12 kusů
- cibule 1 kus
- klobása vinná 250 gramů
- olej 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sýr polotvrdý 50 gramů (Eidam nastrouhaný, popř. Niva)
- řeřicha 1 hrst
Postup přípravy
1. Žampionové hlavičky očistěte, odkrojte nožičky a odložte je.
2. Cibuli nakrájejte společně s nožičkami žampionů najemno.
3. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli s nožičkami žampionů v něm zlehka osmahněte.
4. Vinnou klobásku vymačkejte ze střívka, smíchejte ji se stroužkem prolisovaného česneku a přidejte na pánev k cibuli. Zlehka osmahněte a směsí plňte žampionové hlavičky.
5. Troubu předehřejte na 200 °C.
6. Na každou hlavičku navršte kopeček nastrouhaného sýra a vložte do trouby na 20 minut zapéct.
7. Na závěr vše dozdobte čerstvou řeřichou.
Poznámka k receptu
Pro výraznější chuť můžete eidam nahradit nivou.
Načítám komentáře...