Zapečené palačinky s houbami a parmezánem
Seznam surovin
- mléko 350 mililitrů
- mouka pšeničná polohrubá 130 gramů (nebo hladká)
- vejce 2 kusy
- sůl
- olej
- houby 300 gramů (čerstvé)
- oregano 1 lžíce (čerstvé lístky)
- česnek 2 stroužky
- kečup 4 lžíce
- jíška 1 lžíce (světlá, hotová)
- sýr Ricotta 100 gramů
- sýr Parmezán 1 lžíce (strouhaný)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- rajčata 4 kusy (nakrájené na kostičky, na posypání)
Na omáčku:
- mléko 300 mililitrů
- sýr Parmezán 2 lžíce (strouhaný)
- mouka pšeničná hladká 25 gramů
- muškátový oříšek 1 špetka (mletý, nebo strouhaný)
- sůl 1 špetka
- pepř černý 1 špetka (mletý)
Postup přípravy
V mléce rozšlehejte vejce, mouku a sůl a nechte stát asi 10 minut. Potom usmažte na tukem tence potřené pánvi jednotlivé palačinky.
Na oleji zpěňte nasekaný česnek, oregano, přidejte očištěné a pokrájené houby, osolte je a opepřete. Směs poduste doměkka a zahustěte jíškou. Když jsou houby měkké, odstavte je, nechte vychladnout a vmíchejte ricottu a lžíci parmezánu. Směsí potřete palačinky, stočte je a narovnejte do zapékací mísy vytřené olejem. Povrch posypte na kostičky nakrájenými rajčaty.
Mléko osolte, opepřete, ochuťte muškátem, rozšlehejte s jíškou nebo moukou, za stálého míchání povařte do zhoustnutí a vmíchejte parmezán.
Omáčkou přelijte palačinky, posypte je sýrem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a asi 20 minut zapékejte.
Poznámka k receptu
Podávejte teplé se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...