Zapékané žampiony s pohankovými vločkami
Seznam surovin
- žampiony 12 kusů (větší)
- voda 2,5 hrnku
- pohankové vločky 1,5 hrnku (instantní)
- sýr s modrou plísní 1/2 hrnku (Niva nastrouhaná)
- cibule 1 kus
- máslo 3 lžíce
- pažitka 2 lžíce (nasekaná)
- olej 1 lžíce
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Očištěné klobouky žampionů bez nožiček rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 200 °C je zapečeme 8 minut. Na lžíci rozpáleného másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Pohankové vločky necháme krátce přejít varem v osolené vodě se zbylým máslem a odstavíme. Spařenou pohanku promícháme s orestovanou cibulí, opepříme a mírně osolíme. Vločkovou směs rozdělíme do klobouků žampionů a navrchu posypeme nastrouhanou nivou.
Žampiony přendáme do olejem vymazané zapékací misky a v troubě vyhřáté na 200 °C 12 minut zapečeme, dokud se sýr neroztaví. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Načítám komentáře...