Carpaccio z bresaoly s hříbky
Seznam surovin
Carpaccio:
- hříbky 100 gramů (čerstvé)
- šťáva citronová 1 lžíce
- hovězí maso 100 gramů (bresaola-sušené nakrájené na tenké plátky)
- salát polníček 2 hrsti
- sýr Parmezán 20 gramů
- ořechy vlašské 10 gramů
Zálivka:
- olej olivový 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- hořčice 1/2 lžičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. V hrnci zahřejte 200 ml vody s citronovou šťávou a špetkou soli. Dejte do ní plátky hub a nechte přejít varem. Sceďte a nechte vychladnout.
2. Plátky bresaoly naskládejte kruhovitě na talíř. na ně pak přijdou blanšírované plátky hub. Do středu přidejte dobře propláchnutý a osušený polníček.
3. Posypejte hoblinami parmazánu a posekanými vlašskými ořechy. Suroviny na dresing dobře promíchejte a zalijte carpaccio.
Poznámka k receptu
Carpaccio se nepřipravuje jen ze syrového masa. Skvělou a rychlou variantou je třeba vyzrálé sušené hovězí maso.
Načítám komentáře...