Carpaccio z uzeného bůčku
Seznam surovin
- uzené maso 400 gramů (uzený vařený vepřový bok)
- cibulka jarní 4 kusy (jen bílé části)
- paprička chilli červená 4 kusy
- koření grilovací
- paprika (mletá)
- zelené lístky (z petrželky, celeru nebo zeleného salátu, na ozdobení)
Postup přípravy
Uzený bůček nakrájíme na tenké plátky. Také cibulky nakrájíme na plátky (na výšku, od stonku ke kořínku, aby držely plátky pohromadě).
Plátky bůčku a cibulek pečlivě narovnáme na čtyři talíře a doplníme na kolečka nakrájenou chilli papričkou a zelenými lístky.
Vše posypeme grilovacím kořením a mletou paprikou a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Na dochucení přidejte na stůl hořčici a ocet zředěný stejným dílem vody a několika kapkami oleje.
Načítám komentáře...