Chuťovka v šunkovém kabátku
Seznam surovin
- švestky sušené 14 kusů
- mandle 28 kusů (mohou být i uzené)
- bageta 14 plátků
- šunka schwarzwaldská 7 plátků
- rukola 7 listů
Postup přípravy
Pod horkou vodou proprané švestky necháme na sítu odkapat a pak je osušíme v papírové utěrce. Nařízneme je a každou naplníme 2 mandlemi.
Plátky šunky podélně rozkrojíme a ovineme jimi naplněné švestky. Švestky položíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10 minut.
Na plátky bagety položíme vždy lístek rukoly, přidáme rozpečenou švestku a zajistíme párátkem.
Poznámka k receptu
Takto připravené švestky můžete přidat i k srnčí pečeni na víně nebo hovězímu steaku.
Načítám komentáře...