Fazole s chorizem
Seznam surovin
- fazole sterilované 400 gramů (červené)
- fazole sterilované 400 gramů (bílé)
- klobása chorizo 225 gramů
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- paprika zauzená 1 lžíce
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- oregano 2 snítky (čerstvé)
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, chorizo na kolečka. Z bylinek odtrhněte listy, můžete je i nasekat. Fazole slijte. V hrnci nebo hlubší pánvi rozpalte olej, orestujte v něm cibuli a česnek a pak přidejte chorizo. Přisypte uzenou papriku a nechte ji krátce rozvonět. Do hrnce přidejte fazole, rajčata a bylinky. Osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Vařte 10–15 minut, dokud se tekutina v hrnci mírně nezredukuje, a podávejte.
Načítám komentáře...