Galantina
Seznam surovin
- kachní maso 2 kusy (prsa)
- kachní maso 160 gramů (ořezu)
- vejce 1 kus
- mléko sušené 2 lžičky
- smetana na šlehání 1 lžíce
- slanina 100 gramů
- brusinky 1 hrst (sušené)
- špenát baby 1 hrst (lístků)
- marmeláda (pikantní-př.meruňková k podávání)
- sůl (dle chuti)
- pepř bílý (dle chuti)
Postup přípravy
1. Maso rozřízněte jako knihu (nedokrojte) a překryté kuchyňskou fólií je rozklepejte na necelý 1 cm tloušťky.
2. Ostatní ořez masa (syrový) nadvakrát pomelte. Přidejte vejce, sušené mléko, smetanu, na kostičky pokrájenou slaninu a brusinky. Osolte a opepřete a vše důkladně promíchejte.
3. Naklepané plátky masa osolte, poklaďte špenátovými lístky a každý potřete polovinou masové fáše.
4. Stočte do pevného válečku, zabalte do fólie, pak do alobalu a 40 minut vařte pozvolným varem ve vodě. Vyjměte, zprudka zchlaďte, ale nerozbalujte (až úplně vystydne). Poté pokrájejte na zhruba centimetrové plátky a podávejte s kopečkem marmelády.
Načítám komentáře...