Hot dog
Seznam surovin
Na Hot dog:
- párek 4 kusy (kvalitní nebo grilovací klobása)
- pečivo 4 kusy (bulky na hot dog)
- zelí sterilované 120 gramů (sterilované)
- zavařenina brusinková 4 lžíce
- křen 4 lžičky
- jablka 1 kus
- cibule 1 kus (malá)
- sůl
- pepř
Medová hořčice:
- majonéza 6 lžic
- hořčice dijonská 2 lžíce
- med 1 lžíce (1-2 lžíce)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte na kolečka a na malé pánvi opečte dozlatova. V misce smíchejte zelí, brusinky a křen. Jablko nakrájejte na kostičky (loupat je můžete, ale nemusíte) a vmíchejte do zelné směsi. Na medovou hořčici smíchejte majonézu s hořčicí a medem. Zelí i hořčici podle chuti osolte a opepřete.
2. Rozpalte grilovací pánev. Bulky podélně nařízněte, ale nedokrajujte až do konce, a lehce je rozevřete. Položte na pánev, aby se trochu opekly. Přidejte k nim párky a ogrilujte je. Opečené bulky potřete medovou hořčicí, vložte do nich ochucené zelí, párek a posypte ho opečenou cibulkou.
Poznámka k receptu
Hot dog už není pouliční outsider, v novém balení a s novými chutěmi se z něj stalo jídlo, které právě teď frčí. Základem ale stále zůstává kvalitní uzenina. Domovinou hot dogu jsou Spojené státy, poprvé ho na newyorském Coney Islandu nabízel kolem roku 1870 německý imigrant Charles Feltman. Takže: Guten Appetit!
Načítám komentáře...