Hovězí carpaccio
Seznam surovin
- hovězí maso 200 gramů (svíčková)
- bylinky 1 svazek (bazalka, petrželka apod.)
- sýr Parmezán 50 gramů
- salát ledový 1/3 kusu
- pórek (kousek)
- olej olivový 50 mililitrů (Extra Virgin)
- salátová zálivka 3 lžíce (sladkokyselá, z balzamikového octa, olivového oleje, česneku, soli, cukru a mletého pepře)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Malou část čerstvých bylinek oddělíme stranou a větší část rozmixujeme s olejem. Do vzniklé marinády naložíme opláchnuté a osušené maso a uložíme ho na 24 hodin do chladu. Pak maso nakrájíme ostrým nožem na velmi tenké plátky.
Ledový salát omyjeme, nakrájíme na jemné nudličky, ochutíme zálivkou a rozložíme na čtyři talíře. Poklademe ho tenkými hovězími plátky, doprostřed navršíme nudličky zbylého salátu a nudličky pórku, které pokapeme zálivkou, vše posypeme parmazánem nastrouhaným na hoblinky a zbylými nasekanými bylinkami.
Poznámka k receptu
Carpaccio podávejte s čerstvým pečivem nebo čerstvým bílým chlebem a italským červeným vínem. Na dochucení dejte na stůl dobrý olivový olej, pepř a sůl (nejlépe v mlýnku).
Načítám komentáře...