Hovězí tataráček
Seznam surovin
- hovězí maso 150 gramů (kvalitní, libové)
- žloutek 1 kus
- cibulka jarní 1 kus
- olej olivový 1 lžíce
- pepř (drcený)
- sůl
Na čokoládové toasty:
- bageta 8 plátků
- čokoláda hořká 60 gramů (nejméně 70 % obsah kakaa)
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- sójová omáčka 1 lžíce
- kečup 1 lžíce (kvalitní)
- olej olivový 1 lžíce
- zázvor 1 lžička (čerstvý, nastrouhaný)
- tabasko 1/2 lžičky
Postup přípravy
Maso naškrábeme nožem nebo umeleme ma masovém strojku a vložíme do mísy. Přidáme sůl, pepř, žloutek, olej a jemně nakrájenou cibulku, dobře promícháme a necháme v chladu odpočinout.
Čokoládu opatrně rozpustíme a vmícháme do ní drobně nakrájenou chilli papričku, vymačkanou štávu z nastrouhaného zázvoru a sójovou omáčku.
Plátky bagety opečeme nasucho, potřeme je olivovým olejem a velmi tenkou vrstvou připravené čokoládové pasty. Na polovinu plátků navršíme odleželé maso, přiklopíme je zbylými plátky bagety a pokapeme kečupem smíchaným s tabaskem.
Načítám komentáře...