Jarní nádivka s kopřivami s dipem z červené řepy
Seznam surovin
- rohlík 5 kusů
- vejce 5 kusů
- mléko 100 mililitrů
- uzené maso 250 gramů
- kopřivy
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na dip:
- řepa červená 1 kus
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme misku nadrobno nakrájených kopřiv, které
nejdříve očistíme a spaříme v horké vodě.
Uzené maso nakrájené na kostičky orestujeme na rozpálené pánvi. Osolíme, opepříme a dobře promícháme se směsí z rohlíků.
Vše vložíme do vymaštěného pekáčku, přelijeme vyšlehanými vejci, vložíme do předem vyhřáté trouby na 170° a pečeme cca 15 minut do zlatova.
Dip z červené řepy připravíme z očištěné a nadrobno nakrájené červené řepy, kterou uvaříme a poté rozmixujeme a propasírujeme. Osolíme a opepříme dle chuti.
Načítám komentáře...