Játra s hruškami dušenými v pivu
Seznam surovin
- játra 400 gramů (vepřová)
- hrušky 2 kusy
- hřebíček 6 kusů
- zázvor (2 cm kousek)
- pivo světlé 100 mililitrů (pšeničné)
- máslo 2 lžíce
- cukr třtinový 1 lžíce
- olej olivový
- sůl
- pepř
- chléb (krajíce k podávání)
Postup přípravy
1. Hrušky umyjte (loupat je nemusíte), nakrájejte na plátky a vykrojte jadřince. Zázvor očistěte a nastrouhejte. V pánvi rozehřejte máslo a dejte do něj hrušky, přidejte cukr, zázvor, hřebíček a zalijte pivem. Pomalu duste, dokud hrušky nezměknou a tekutina se nezredukuje na hustší omáčku.
2. Játra očistěte a nakrájejte na větší kusy, na pánvi rozehřejte olej a játra zprudka krátce orestujte. Krajíce chleba na sucho opečte, navršte na ně játra, osolte je, přidejte hrušky a nešetřete omáčkou. Vše ještě posypte lístky čerstvého tymiánu a čerstvě namletým pepřem.
Poznámka k receptu
Vepřová játra mají v kuchyni pověst outsidra, málokdo se do nich pustí. S outsidry jsem vždycky sympatizovala, proto jsem dala játrům šanci: favorita z nich udělá skvělá harmonie podzimního koření s hruškami a pšeničným pivem.
Načítám komentáře...