Kaki v parmské šunce
Seznam surovin
- kaki 2 kusy
- šunka parmská 12 plátků
- šalvěj 24 lístků
Postup přípravy
1. Kaki zbavte stopky, podélně rozkrojte na polovinu a krájejte dál na měsíčky. Z jednoho většího kaki jich uděláte asi 12. Plátky parmské šunky rozkrojte na polovinu a můžete začít balit: kousek kaki a lístek šalvěje obalte proužkem šunky a zajistěte párátkem.
2. Balíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 10 minut, šunka se rozvoní, ovoce prohřeje a šalvěj vše doladí.
Poznámka k receptu
Tohle je pocta kuchařskému minimalismu: tři suroviny, tři výrazné chutě – sladká, slaná a hořká, kterým to dohromady ideálně ladí, a trocha žáru z trouby, aby se vše prolnulo. Skvělá chuťovka na večírek.
Načítám komentáře...