Křehké kremrole se šunkou
Seznam surovin
- kremrole 20 kusů (kupované nebo doma upečené)
- šunka 200 gramů (vepřová)
- sýr krémový 2 kusy (Lučina, neochucená)
- smetana 3 lžíce
- olej olivový 3 lžíce
- pažitka 1 svazek
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl
- salát zelený
- houby nakládané (kyselé)
Postup přípravy
Šunku nakrájíme na plátky o rozměrech asi 2 x 10 cm a do každé kremrole vložíme jeden proužek tak, aby vykukoval z obou stran.
Zbylou šunku nakrájíme nadrobno, promícháme ji s lučinou, osolíme, opepříme, přidáme olej, smetanu a nakrájenou pažitku a dobře rozmícháme na jemný krém, který podle potřeby ještě dochutíme.
Krém naplníme (nejlépe pomocí cukrářského sáčku) do kremrolí, které na talířích doplníme listy zeleného salátu a sterilovanými kyselými houbami. Kremrole chutnají skvěle k příjemné večeři a jsou i skvělým pohoštěním při různých oslavách.
Načítám komentáře...