Křupavé kuřecí nugetky
Seznam surovin
- kuřecí maso 3 kusy (prsa)
- chléb toastový 3 plátky
- vejce 1 kus
- pivo 1 lžíce
- pepř 1 lžíce (drcený)
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na 20 kousků - nugetek. Lehce je osolíme a posypeme drceným pepřem, který dobře k masu přimáčkneme, aby při obalování neopadal. Z plátků toastového chleba okrájíme kůrku a střídku nasekáme v sekacím strojku na drť.
Připravené kuřecí nugetky namočíme nejprve do vejce rozšlehaného s pivem a pak je opatrně obalíme v chlebové drti, kterou k masu nijak nepřimačkáváme, aby byl obal pěkně střapatý.
Nugetky usmažíme ze všech stran dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje a necháme je odkapat na papírové utěrce. Pokud chceme mít jistotu, že je maso propečené, rozložíme je ještě na plech a vložíme na 15 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.
Načítám komentáře...