Krůtí kostky s jahodami
Seznam surovin
- krůtí maso 250 gramů (prsa)
- jahody 5 kusů
- sójová omáčka 1 lžíce
- majonéza 1 lžíce
- pepř zelený 1 lžíce (nakládaný, i s nálevem)
- olej 1 lžíce
- sýr krémový 1 lžička (Lučina)
- tabasko 1 lžička
- sůl
- petržel hladkolistá (na ozdobení)
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájíme asi na 10 kostiček, promícháme je s tabaskem, sójovou omáčkou a špetkou soli a necháme asi 15 minut odležet.
Majonézu smícháme s lučinou a lžičkou nálevu z pepře a podle chuti přisolíme.
Odleželé maso zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji, pak snížíme teplotu a kostky masa necháme zvolna propéct. Teplotu snížíme a zvolna propečeme.
Očištěné jahody rozkrojíme na půlky a každou položíme na jednu kostku masa. Obojí spíchneme párátkem, přidáme trochu ochucené majonézy a doplníme kuličkami zeleného pepře a petrželkou.
Načítám komentáře...