Kuřecí kuličky s jahodami
Seznam surovin
- jahody 200 gramů
- kuřecí maso 150 gramů (prsa)
- smetana 2 lžíce (vychlazená)
- paprika červená 1 lžíce (drobně nakrájená)
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
- sójová omáčka 1 lžíce
- cukr hnědý 1 lžíce
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, nastrouhaný)
- olej 1 lžíce
- paprička chilli červená 1 lžička (nasekaná)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky, osolíme a rukou prohněteme. Po lžících zapracujeme smetanu, přidáme papriku i papričku a pažitku, osolíme, rychle propracujeme a zakryté uložíme v chladu.
Dvě jahody odložíme stranou, ostatní nakrájíme nadrobno a spolu s cukrem, sójovou omáčkou a vymačkanou šťávou z čerstvě nastrouhaného zázvoru zvolna podusíme.
Z masové hmoty vytvarujeme knedlíčky, které zprudka opečeme na oleji a ještě pod poklicí asi 6 minut podusíme.
Podušené jahody rozdělíme na talířky, přidáme masové kuličky a každou ozdobíme plátkem čerstvé jahody. Podáváme s párátky nebo vidličkami.
Načítám komentáře...