Límec s párkem a zeleninou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek (na vál)
- vejce 1 kus (na pomazání)
- sýr 1 kus (na svázání)
- semínka sezamová 2 lžíce (na posypání)
- hořčice kremžská 1 kelímek
- mouka pšeničná hladká 2 hrnky
- majonéza 1/2 hrnku
- mléko 1/2 hrnku
- droždí 1/2 kostky
- sůl 1 lžička
Na náplň:
Postup přípravy
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme stát na teplém místě. Mouku prosejeme do mísy a smícháme ji se solí. Přidáme majonézu a mléko s droždím, těsto důkladně propracujeme a necháme zakryté utěrkou 15 minut kynout v teple. Pórek dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno.
Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát. Posypeme ho na středu pórkem smíchaným s paprikou a bylinkami a přes ně položíme po celé délce rozváleného plátu párky. Obě delší strany plátu spojíme a okraje k sobě pevně přitiskneme. Korbáček rozpleteme na jednotlivé provázky a celý naplněný límec jimi převážeme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
Límec přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a opatrně ho stočíme do kruhu, který ale nespojíme. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut dozlatova. Před podáváním do středu límce postavíme misku s kremžskou hořčicí.
Poznámka k receptu
Pro vegetariány naplňte límec podušeným špenátem a natvrdo uvařenými celými vejci.
Načítám komentáře...